mono-dia-logo

sábado, 2 de febrero de 2008

the loosers

egoblog

Recordo un frase dita per Joan Fuster, ja fa uns quants anys, sobre els participants en una manifestació al País Valencià en defensa de la llengua, deia més o menys així: “- No hi són tots els que hi estan, ni hi estan tots els que hi són.”

Crec que el mateix es pot aplicar a les Jornades sobre la Catosfera, i a qualsevol esdeveniment, ja que aquest pensament es pot estendre a multitud de temes.

Seguint l’esdeveniment esmentat, els organitzadors es van sorprendre de la quantitat d’inscripcions que sobrepassaven les seves previsions inicials. Aquest fet, potser, respon en part a algunes de les preguntes que es plategen al final de les Jornades, de si allò real és allò virtual, o si allò virtual és allò real? Aquesta frase em remet a la de Hegel: “Tot el que es racional és real; i tot el que és real és racional”, expressió que s’ha d’entendre en sentit dinàmic. La realitat i la virtualitat estan en esdevenir. La seva plenitud només serà el resultat final del procés.

Però, es clar que, podem caure en l’idealisme que més ens allunya de la realitat material, i portar-nos fins al solipsisme.

Les Jornades han estat una bon intent de desvirtualitzar l’excessiva virtualitat, perquè ens agradi o no, també som matèria.

Un altre terme amb el que s’ha jugat ha estat el de Revolució mental, introduint el que sembla que s’està produint en el món de la comunicació que és un canvi de paradigma.

També s’ha flirtejat am el concepte país @ com el d’un somni utòpic.

Poques dones a l’esdeveniment, és clar, la tecnologia com a eina de poder que és, segueix estan en mans masculines. Quan vaig veure les persones inscrites sonava un altaveu que deia: “Nosaltres mascles, seguim tenint el poder!”

La invisibilitat i el complex d’inferioritat són símptomes de patologies ben conegudes.

Agradable notícia sobre el premi Ramon Llull: felicitats per la guanyadora! Segur que escriu bé. Llàstima que els mitjans s’entestin en manipular i en fer sobresortir altres dades.

El conseller Ernest Maragall afirma que som uns irresponsables.